Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης


Δημιουργήστε όμορφα πορτραίτα στον υπολογιστή σας

05/02/2011 23:22

 

Πώς να δημιουργήσετε ένα πορτραίτο από μια απλή φωτογραφία

1.      Σκανάρετε τη φωτογραφία που θέλετε με το σκάνερ σας. Στο λογισμικό του σκάνερ, ορίζετε την ανάλυση στα ανώτερα επίπεδα. Φροντίστε να είναι τουλάχιστον στα 300 pixel ανά ίντσα. Θα χρειαστεί να απομονώσετε ένα μικρό κομμάτι της φωτογραφίας  σας για να φτιάξετε το πορτραίτο κι ως εκ τούτου θα χρειαστείτε όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανάλυση.

2.      Ανοίξτε την εικόνα που έχετε σκανάρει με το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών που διαθέτετε. Κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στους τόνους και τις αποχρώσεις και αποθηκεύστε την εικόνα με ένα διαφορετικό όνομα από εκείνο της αρχικής. Αυτό σας επιτρέπει να επιστρέψετε στην αρχική εικόνα αργότερα αν θέλετε να εφαρμόσετε διαφορετικές τεχνικές επεξεργασίας για πορτραίτα.

3.      Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Crop για να δημιουργήσετε το ιδανικό «κάδρο» για το πορτραίτο σας. Στα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας, η περιοχή γύρω από την επιλογή σας σκοτεινιάζει για να σας δώσει μια ιδέα για το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα μετά την εκτέλεση της εντολής Crop. Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια περιοχή όπου το κεφάλι θα είναι απόλυτα κεντραρισμένο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε το άτομο στη μία πλευρά, αριστερά ή δεξιά, εφόσον το φόντο είναι αρκετά ελκυστικό. Αν για παράδειγμα, στο φόντο υπάρχει μια λίμνη, θάλασσα ή ένας κήπος με λουλούδια, φροντίστε να το συμπεριλάβετε στο κάδρο σας.

4.      Εκτελέστε την εντολή Crop. Αν δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα πατήστε το Undo και δοκιμάστε ξανά. Το καλό με την επεξεργασία των ψηφιακών εικόνων είναι ότι σας επιτρέπει να πειραματιστείτε πολλές φορές.

5.      Χρησιμοποιήστε τα διάφορα φίλτρα και ειδικά εφέ του λογισμικού σας για να δώσετε ιδιαίτερα ταυτότητα στο πορτραίτο σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε το Diffuse Glow που θα βρείτε σε αρκετά προγράμματα επεξεργασίας για να απαλύνετε τις γωνίες της φωτογραφίας σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ειδικά εφέ για να μετατρέψετε το πορτραίτο σας σε έργο τέχνης. Μια άλλη μέθοδος είναι να κάνετε θολό το φόντο σας (Blur) κι έτσι να αναδείξετε το πρόσωπο του ατόμου που απεικονίζεται. Αυτό επιτυγχάνεται με την επιλογή του ατόμου και τη χρήση ενός φίλτρου Blur για το φόντο. Σε κάποια προγράμματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή Feather έτσι ώστε να απαλύνετε τη διαφορά μεταξύ της περιοχής εστίασης και του φόντου.

Συμβουλές και Προειδοποιήσεις

·         Φροντίστε να επιλέξετε μια φωτογραφία που να μην έχει στο φόντο της πολλά αντικείμενα που αποσπούν την προσοχή.

·         Μην χρησιμοποιείτε τη λειτουργία Crop του σκάνερ σας για να δημιουργήσετε το πορτραίτο σας. Είναι προτιμότερο να έχετε ολόκληρη την εικόνα στη διάθεση σας, κατά την επεξεργασία, γιατί μπορείτε να πειραματιστείτε με πολλές διαφορετικές εναλλακτικές πιθανών κάδρων.

 

Δείτε μερικά από τα ζωγραφισμένα πορτραίτα που σας προτείνουμε στο site

 

https://photopaint.webnode.com/photo-gallery/portraits/  

 

—————

Back