Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης


Πως να βελτιώσετε την ανάλυση των φωτογραφιών σας

05/02/2011 23:18

 

Πώς να μεγεθύνετε τις φωτογραφίες σας χωρίς να αλλοιώσετε τη ποιότητα τους

1.      Επιλέξετε κάποιο λογισμικό μεγέθυνσης εικόνων το οποίο να ταιριάζει στο budget σας. Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα μπορούν να μεγεθύνουν τις φωτογραφίες σας ως και 400 τοις εκατό από το αρχικό τους μέγεθος ενώ άλλα όχι. Φυσικά κάποια προγράμματα διατίθενται δωρεάν, ενώ άλλα όχι.

2.      Ελέγξτε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας και τη διαθέσιμη μνήμη του σε σχέση με τις απαιτήσεις συστήματος του προγράμματος που σκοπεύετε να φορτώσετε. Σιγουρευτείτε ότι διαθέτετε το κατάλληλο λειτουργικό και αρκετή μνήμη για να υποστηρίξετε τη λειτουργία του προγράμματος στον υπολογιστή σας. Κατεβάστε το πρόγραμμα και κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

3.      Εκκινήστε το πρόγραμμα μεγέθυνσης φωτογραφιών στον υπολογιστή σας. Επιλέξτε την εικόνα που θέλετε να μεγεθύνετε κάνοντας κλικ στις εντολές Open, Select Photo ή άλλες αντίστοιχες εντολές. Βρείτε που έχετε αποθηκεύσει την εικόνα που θέλετε να μεγεθύνετε στον υπολογιστή σας, επιλέξτε τη και πατήστε το OK.

4.      Κάντε κλικ στην εντολή Resize ή Enlarge. Επιλέξτε το μέγεθος που θέλετε για την εικόνα σας και αφήστε το πρόγραμμα να κάνει τη δουλειά του. Χρησιμοποιήστε τις επιλογές που προσφέρονται από το πρόγραμμα σας διάφορα μενού για να προσαρμόσετε την ευκρίνεια, καθαρότητα, την υφή, τη σκίαση και τα pixel της φωτογραφίας.

5.      Προσαρμόστε διαφορετικά κομμάτια της φωτογραφίες, κάνοντας χρήση της παλέτας χρωμάτων έως ότου πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Ορισμένα προγράμματα κάνουν την παραπάνω ενέργεια αυτομάτως αλλά σας προσφέρουν και τη δυνατότητα για πρόσθετε ρυθμίσεις. Αποθηκεύστε τη φωτογραφία σας σε ένα σημείο που θα μπορείτε εύκολα να την ξαναβρείτε και προχωρήστε στην επόμενη φωτογραφία.

 

Μπορείτε να βρείτε μια πλούσια συλλογή καλλιτεχνικών φωτογραφιών, πορτραίτων, τοπίων, έργων τέχνης, παιδικών παραστάσεων, ζώων και φυτών στο site http://www.photopaint.webnode.com/photo-gallery

 

—————

Back