Μετατρέψτε τις φωτογραφίες σας σε έργα τέχνης


ΙΩΣΕΙΣ : Πως να τις ξεπεράσετε γρήγορα και πως να τις αποφύγετε

29/01/2011 18:51

 

Πώς να ξεπεράσετε γρήγορα ιώσεις και κρυολογήματα

Η σύγχρονη ιατρική γνωρίζει ότι μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με τους ιούς που προκαλούν ιώσεις και κρυολογήματα και να μην κολλήσει χάρη στο ισχυρό ανοσοποιητικό του σύστημα. Τι σχέση έχει όμως το κρυολόγημα με τον κρύο καιρό. Γιατί ο ιός της γρίπης εμφανίζεται όταν κάνει κρύο. Ποιος είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεπεράσετε μια γρίπη και πώς να αποφύγετε την επόμενη;

Αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι δυνατό, τότε δεν θα κρυολογήσετε εύκολα. Όταν το ανοσοποιητικό ενός ανθρώπου είναι αδύναμο τότε το ίδιο το σώμα προσπαθεί να ανακτήσει την καλή του υγεία και να δυναμώσει. Όμως συνήθως οι άνθρωποι έχουν άλλες προτεραιότητες όπως είναι η διασκέδαση, η κοινωνική ζωή, να κερδίσουν χρήματα και να προκαλέσουν το θαυμασμό των άλλων.

Συνεπώς όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ασθενές, το σώμα μας προσπαθεί να σας προειδοποιήσει να κάνουμε κάτι σε σχέση με αυτό. Η υγεία και το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ποσοστό των τοξίνων στο σώμα μας. Για να απαλλαγεί το σώμα σας από τις τοξίνες θα πρέπει να γυμναζόμαστε, να κοιμόμαστε καλά και να τρώμε ελαφριά και υγιεινά γεύματα. Όταν κάνει κρύο, οι άνθρωποι δεν εκτίθενται για πολύ ώρα στον ήλιο, πράγμα που σημαίνει λιγότερη βιταμίνη D (η οποία κάνει πολύ καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα). Επίσης οι άνθρωποι ιδρώνουν πολύ λιγότερο όταν ο καιρός είναι κρύος, συνεπώς οι τοξίνες δεν φεύγουν εύκολα από το σώμα. Η σάουνα μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Το συμπέρασμα είναι ότι το σώμα μας αρρωσταίνει για να μας εξαναγκάσει να κάνουμε τα πράγματα που είμαστε απρόθυμοι να κάνουμε όταν είμαστε καλά, όπως να ξεκουραστούμε λίγο από τη δουλειά μας, να αποφύγουμε τις καταχρήσεις στο φαγητό και να κοιμόμαστε περισσότερο. Έτσι μετά το κρυολόγημα είμαστε υγιέστεροι απ’ ότι ήσασταν πριν το κρυολόγημα. Αν δεν κάνετε αυτά που πρέπει για να προστατέψετε τον οργανισμό σας τότε η ίωση θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα.

Συνεπώς, όταν αισθάνεστε ότι σας περιτριγυρίζει κάποια ίωση ή κρυολόγημα ή απλά πεσμένοι ψυχολογικά, φροντίστε για ένα διάστημα να τρώτε μόνο φρούτα, ειδικά εκείνα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, μέχρι να αισθανθείτε καλύτερα Τα φρούτα καταναλώνουν τη μικρότερη ποσότητα χωνευτικής ενέργειας, επίσης φροντίστε να ξεκουράζεστε και να πίνετε πολλά υγρά.

 

—————

Back